tunderfutas

Alapítványunk 2017-ben rendezte meg először a Tündérfutást. Céljai a sport szeretetének a mozgás örömének megismertetésén túl divatot teremteni az adományozásnak, melyet az idei évi, 2018-as megrendezéssel, már nevezhetünk hagyománynak.

A futóesemény megszervezése, lebonyolítása részben megegyezik egy hagyományos futóversennyel. Versenykiírással, több versenytávval, rajtszámmal, időméréssel, befutóéremmel és a legjobbak díjazásával együtt. Mégsem nevezhető szokványos futóversenynek, hiszen a mozgás és megmérettetés lehetőségén túl, szórakoztató programokkal várja a család minden tagját, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Mivel az  alapítvány fontosnak tartja azt is, hogy összekösse azokat, akik nyitottak a segítségnyújtásra azokkal, akik a legnagyobb segítségre szorulnak, ezért a rendezvény meghatározó különbséget az adja, hogy nincs nevezési díj, van viszont lehetőség az adakozásra, a kihelyezett adománygyűjtő ládákba.

Az elmúlt évben a Tündérfutás alatt befolyt adomány összegét kipótolva olyan szervezetekhez juttattuk, amelyeken keresztül segíteni tudtunk szociálisan rászoruló gyermekek életminőségének javítását, különös tekintettel a veszélyeztetett környezetben élő fiatalkorúakra.

A 2017-es futáson 634 fő futó teljesítette az általa vállalt távot, összeségében a rendezvényen ennél nagyobb számú, 1400 fő látogató jelent meg, hisz többen csak kísérőként érkeztek.

Az idei versenyre, az előrejelzések szerint lényegesen nagyobb számú résztvevő várható, ami az I. Tündérfutás sikerének és pozitív visszhangjának köszönhető.

http://www.haon.hu/tunderfutas-tettekkel- a-szavak- helyett/3634078

http://civishir.hu/sport/2017/08/te-is-lehetsz-tunder-debrecenben

http://csaladregeny.blog.hu/2017/09/30/2017_szeptember_30_futoversenyen_az_egesz_csalad

https://www.dehir.hu/debrecen/legyen-on-is-tunder-fusson-a-hatranyos-helyzetu-gyermekekert/2017/09/26/

http://hirek360.hu/700-valtak-tunderre-nagyerdon

https://www.naplo.hu/helyi/2017/10/01/tettekkel-a-szavak-helyett.naplo

Ezzel párhuzamosan az adomány összegének növekedésére is számítunk, aminek az is felétele, hogy színes, értékes, programokkal szórakoztassuk az adományozókat, hogy élménnyel gazdagon távozzanak. A szervezés során arra is figyelünk, hogy a rendezvényt lehetőleg helyi vállalkozók szolgáltatásaiból valósítsuk meg. Ezek sikerességének biztosításához jelentős anyagi forrás szükséges, mely előteremtéséhez szervezetünk várja a felajánlásokat.

To Top